Keerberg

De werkgroep Keerberg doet onderzoek naar de historie van deze oude straat in Voerendaal.

Mevrouw Enny Steinbusch-Huyts
In oktober ontvingen we een berichtje van Ine Steinbusch uit Heerlen dat zij een boekwerk had met beschrijving van de Keerberg vanaf ongeveer 1917.
Dit boek was door haar moeder Enny Steinbusch-Huyts geschreven die geboren in 1920, haar jeugdjaren doorbracht in de Keerberg.
Het boek staat vol met beschrijvingen, foto's en verhalen over de Keerberg. Ook zijn er diverse gedichten in het Limburgs dialect van de hand van mevrouw Steinbusch.

We zien dit als een waardevol document dat ons iets vertelt over het verleden van de Keerberg en de bewoners van deze straat.

We gaan bekijken hoe we dit boekwerk toegankelijk kunnen maken voor onze leden.

Project Keerberg
In de Keerberg stonden vroeg in de 20e eeuw nog maar enkele huizen. Het was een zandweg die vanuit het centrum helemaal doorliep tot aan Op gen Hek. De werkgroep gaat proberen om meer te achterhalen van de naam "Keerberg" en een beek die daar zou hebben gestroomd. Ook gaan ze op zoek naar informatie over de eerste bewoners van de Keerberg en de verdere uitbreidingen in de vorige eeuw.

Hier links op de foto het pand Keerberg 19 in aanbouw. Gebouwd door de familie Pluymaekers die daar schuin tegenover hun woonhuis en bedrijf hadden.
Ons werkgroeplid Gert Bonnema is de huidige bewoner en eigenaar van dit pand.

Ook deelnemen aan deze werkgroep?

Aanmelden voor deze werkgroep kan per e-mail bij de projectleider: Walter Uitterhoeve.