Activiteitenkalender 2022

Een afwijkende activiteitenkalender.

We hebben de afgelopen twee jaren gezien dat het plannen van activiteiten, door alle maatregelen met betrekking tot Covid-19 haast onmogelijk was. Daarom beperken we ons voor de kalender van 2022,
tot een opsomming, zonder specifieke datum, van activiteiten die we willen organiseren.
Als de activiteiten doorgaan krijgt u daar zoals gebruikleijk een uitnodiging voor.

• Excursie naar Nieuwstadt / Limbricht,
    rondleiding met gids door het historisch dorp Nieuwstadt
    Aansluitend een bezoek aan het historische kerkje en het terpkasteel
    Afsluitend een kopje koffie / thee met gebak bij de kasteelhoeve

• Bomen planten.
    We hebben al eerder bomen geplant op het grafeiland. Het karakteristieke beukenbos moet weer terugkomen. Daarom gaan we weer aan de slag op het grafeiland met opschonen van dor hout en het planten van beukenbomen. Per brief hebben we de gemeente uitgenodigd om hierin samen met Heemkunde Voerendaal actief te worden.

• Presentatie "Villa Voerendaal",
    Een hervatting van de eerder geplande, maar steeds weer uigestelde presentatie over deze oude unieke Romeinse Villa
    De lezing wordt gegeven door Sjef Born, kenner bij uitstek van deze Romeinse boerderijen.
    Locatie mogelijk Grand Café De Borenburg.

• Afwikkeling van het project Dammerscheidt,
    door een viertal leden van Heemkunde Voerendaal is er diepgaand onderzoek gedaan naar kasteel Dammerscheidt.
    Dit onderzoek leverde verrassende resultaten die wij onze leden niet willen onthouden.
    Presentatie hiervan als het mogelijk is in de Bibliotheek te Voerendaal

• Algemene ledenvergadering,
    De jaarlijks terugkerende algemene ledenvergadering heeft over het jaar 2019 digitaal plaatsgevonden. Het jaar 2020 is alleen een controle geweest op de boekhouding door de kascommissie. Voor het jaar 2021 willen we wel weer een reguliere vergadering organiseren waarin we ook nog extra aandacht besteden aan 2020. We streven ernaar om deze in mei te laten plaatsvinden.
    Mogelijke locatie "Grand Café de Boerenburg".

Wilt u zelf nog activiteiten toevoegen dan vinden we dat een prima idee.

U kunt deze melden bij onze secretaris Walter Uitterhoeve: secretaris@heemkundevoerendaal.nl
Wij helpen desgewenst bij de invulling van de organistie van de activiteit.